Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

kaartje met sponsors

Over transitie

Eerst en vooral dient iedereen grondig voor zichzelf te bepalen wie ze precies zijn.

Heel wat transgenders hoeven niet noodzakelijk te veranderen en blijven gelukkig met hun geboortegeslacht. Dankzij het feminisme is er voor mensen die sociaal als vrouw worden ingeschat, vandaag heel wat aan vrije expressie mogelijk. Ook de vrouw draagt de broek!

Voor hen die als man worden gezien ligt het moeilijker. De regels over hoe je een man hoort te zijn blijven eerder strikt. Mannen verdedigen mannelijkheid om zich duidelijk te onderscheiden van die anderen: de vrouwen! Het getuigt minstens van grote moed om te zeggen dat de commentaar van de buitenwereld onbelangrijk is. Niets zegt dat je als man niet écht in een jurk naar je werk kan, al heb je vast bekijks. Het is ondankbaar maar enorm belangrijk pionierswerk als iemand het doet. Noem het een eerste stap naar mannen-emancipatie.

Als crossdressing niet volstaat.... Wel, de wereld stopt echt niet bij je eventuele keuze tot transitie naar het andere geslacht. De gouden regel blijft hier: hoe vroeger aangevangen, hoe mooier het resultaat. Als je er vroeg genoeg bij bent weerhoudt je die duidelijke effecten van hormonen. Als je op latere leeftijd tot dat inzicht komt en je voelt dat dit is wat je wil, leer dan vrede te nemen met hoe je lichaam zich exact ontwikkelde. Hormonenbehandeling en laserontharing doen prachtige dingen voor transmeisjes. De boost van testosteron en een borstreconstructie maken een transjongen tot man. Het is niet zo belangrijk dat je in de toekomst schoonheidswedstrijden of worstelpartijen kan winnen. Belangrijker is dat je vrede kan nemen met je spiegelbeeld, en kan glimlachen naar anderen toe. Jouw sleutel tot acceptatie binnen je nieuwe leven en het besef: I’m not perfect, but i’m perfect for me!

Doe het met gratie en kracht!

Mensen waarderen dit en je krijgt het respect dat je verdient. Laat jouw gevoel van zelfwaarde niet bepalen door die enkelingen die het niet doen.

Wij kunnen en willen het op deze site niet zo zeer hebben over transitie en de medische kant. Daarvoor bestaan andere kanalen. Zie links.

T-jong wil een jeugdbeweging aanbieden waar jij als uniek persoon steeds welkom bent. Het is niet de bedoeling je  te beïnvloeden.
Wij trachten enkel een leidraad te geven.