Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

kaartje met sponsors

Over angsten

Wij winden er geen doekjes om.

Eens je voor jezelf hebt uitgemaakt dat je inderdaad niet die jongen of dat meisje bent die men denkt te zien, worden de dingen misschien wel duidelijker maar niet per sé gemakkelijker. Angst voor de reacties, bang dat ze je zullen uitlachen, het hoort erbij. 

Durf je angsten te facen. Werk eraan voor ze groter zijn dan jezelf.

Het is een enorm confronterend om afscheid te nemen van alle dingen die je sinds dag één werden voorgeschoteld. Je heel eigen weg gaan vergt moed. Al wie beweert dat het een fluitje van een cent is, weet niet waarover hij of zij spreekt. Er is niemand die de inspanningen in jouw plaats kan doen. Schep moed lieve vrienden! Zonder sterke innerlijke overgave kom je er niet. Sta stevig in je schoenen en wordt wie je werkelijk bent.

Leven onder een regenboog

En nu de mooie kant van het verhaal: de wereld is niet die beangstigende plaats die we allemaal dachten dat die was. Nee, zélfs niet indien je morgen zou beslissen dat je van genderrol wilt wisselen. Het mag, het kàn!

We leven namelijk onder een regenboog. Een regenboog van mensen die ook maar gewoon zijn geboren in een systeem dat al bestond en die hieraan hun eigen interpretatie geven. Ieder vult zijn of haar leven zelf in.

Het leven is allesbehalve ten einde de dag dat je drastische keuzes maakt waar je oude omgeving misschien van terugdeinst. Het leven BEGINT pas de dag dat jij voor jezelf kiest! Het is gewoonweg tijd voor een nieuw pad. Je bent Columbus en je vaart naar een nieuwe wereld tegemoet. Je bent de pionier die de eerste weg hakt door het oerwoud. Je kan er op vertrouwen dat na jou, extra kolonisten volgen,  geïnspireerd door jouw voorbeeld.